Корисні сервіси та сайти

Для забезпечення онлайн-навчання можна використовувати онлайн-сервіси, які дозволяють розв'язувати онлайн ті чи інші задачі та наочно пояснювати навчальний матеріал. Кількість таких ресурсів постійно зростає. Тут ми збиратимемо корисні посилання на такі ресурси, які безумовно стануть у нагоді багатьом студентам.
Типово, вивчення математики є найбільш складною задачею для студентів молодших курсів. Пропонуємо посилання на онлайн-калькулятори, які дозволяють не тільки розв'язувати типові математичні задачі, але й дозволяють зрозуміти алгоритм розв'язання таких задач, оскільки є інтерактивними - здатними реагувати на дані, які вводить користувач. Зазначені онлайн-калькулятори можна знайти на сайті Математика.укр.
Для набору та публікації на сторінках сайтів або у наукових виданнях може виникати потреба у редакторі математичних формул за форматом LaTeX. На платформі krnu.org такий редактор є вбудованим та може використовуватися зареєстрованими користувачами системи (викладачами та студентами). Для зручності надаємо також посилання на зовнішній альтернативний редактор, який не потребує реєстрація у системі: редактор формул LaTeX. Редактор аналогічний вбудованому у систему і тому формули набрані там можуть використовуватися і в нашій системі. Це зручно, якщо ви створюєте веб-сторінку для онлайн-курсу, наприклад.
Вивчення мов програмування потребує встановлення відповідного програмного забезпечення. Але існують онлайн-компілятори та інтерпретатори, які дозволяють виконувати навчальні приклади безпосередньо у браузері. Для студентів, які вивчають програмування будуть корисні наступні онлайн-компілятори: Pascal online compiler, Python онлайн та С++ онлайн. Перевага наведених тут компіляторів у тому, що їх можна використовувати навіть зі смартфона.
Остання зміна: четвер 7 грудня 2023 11:29