Журнал оцінок студента

Окрім того, що після проходження кожного тесту чи виконання завдання студент бачить свою оцінку, він має можливість скористатися ще декількома способами оцінки його діяльності на курсі. Зазвичай, за замовчуванням у системі використовується журнал оцінок. Викладач у такому журналі бачить оцінки усіх студентів групи, а студент - тільки власні оцінки, якщо не налаштовано по іншому. Окрім того, на курсі може бути налаштовано відстеження активності студента, та додано загальний рейтинг студентів (опція, яка визначається викладачем). Нижче - типовий фрагмент навчального курсу, як його бачить студент. Стрілками вказано елементи, які слугують для перегляду результатів навчання на курсі.

Розглянемо їх детальніше. Відстеження активності студента не враховуються у вигляді оцінок і не додається у загальний журнал оцінок. Це сервіс, який дозволяє самому студенту бачити які завдання він має виконати - переглянути лекції, здати тести, завдання чи щось іще. Виконання можуть позначатися студентом самостійно (налаштовує викладач) або автоматично (наприклад, після отримання оцінки за тест). Інформацію про виконання того чи іншого пункту можна відстежити або на позначках (галочка у квадраті) напроти того чи іншого пункту або у спеціальному блоці "Виконання" де елементи позначаються різним кольором у залежності від виконання. Викладач також має доступ і відстежує та аналізує активність студентів групи і окремих студентів також.

Блок - "Рейтинг студентів" може бути встановлено або ні. Регламент його використання погоджується викладачем зі студентами та не є обов'язковим у разі якщо не хочуть оприлюднювати свої результати іншим студентам. Наразі, для встановлення такого блоку, викладач має звернутися до адміністратора системи.

У більшості випадків студент інформується про результати свого навчання на курсі через журнал оцінок у якому наводяться поточні результати та результати за курс, якщо виконано усі завдання курсу. Існує декілька способів дізнатися свої оцінки. Наприклад на курсі слід натиснути відповідний пункт меню - "Журнал оцінок" або через власний кабінет на курсі можна отримати доступ до усіх свої оцінок на усіх курсах на які Ви записані. Приклад того, як може виглядати журнал оцінок для студента наведено нижче. Результати надаються у різних шкалах оцінювання - у відсотках від максимальних балів та у балах за встановленою шкалою.

Остання зміна: субота 21 квітня 2018 00:11