Проходження типового тесту

Наведемо тут приклад проходження типового тесту у системі та надамо деякі пояснення студентам.

Після початку тестування студент побачить перше завдання тесту, яке може виглядати так як показано на наступному рисунку.  Для того, щоб відповісти на питання, виконайте завдання - у даному прикладі слід вибрати один із можливих варіантів відповіді і натиснути кнопку "Далі".

Після натискання кнопки відкриється наступне питання тесту. Так слід продовжувати до останнього питання тесту. Якщо дозволено пропускати питання, то у меню навігації по питанням (номера питань) можна вибрати наступне питання або повернутися до того, на яке ще не було відповіді. Після останнього запитання, ви побачите таблицю у якій вказано чи була надана відповідь на питання чи ні. Ви можете повернутися до спроби, якщо не вичерпано час на тест, або завершити проходження тесту - "Відправити все та завершити". Дивись рисунок нижче.

Система ще раз перепитає вас, чи впевнені Ви у тому, що виконане завдання слід відправити системі на перевірку. Як це виглядає - дивіться нижче. Інколи студенти забувають відправити виконане завдання на перевірку. Типово, система зробить це сама після завершення часу, але наполегливо не рекомендуємо сподіватися на робота системи а зробити це самостійно. Справа у тому, що не відправлений тест продовжує оброблятися системою і це її перевантажує. Більше того, дехто з викладачів може зробити таке налаштування, яке потребує обов'язкового відправлення студентом тесту на перевірку. Якщо цього не зробити, то спроба буде зарахована а результати - ні. Студент отримає нульову оцінку.

Тести перевіряються системою автоматично без участі викладача, що забезпечую об'єктивність оцінювання. Після відправлення відповідей тесту на перевірку, ви отримаєте одразу результати цієї перевірки. Максимальний варіант налаштувань дозволяє показати усі правильні ваші відповіді, неправильні та надати вам пояснення до того чи іншого питання. Приклад наведено нижче.

Але, зазвичай такий варіант використовується у навчальних тестах, або у тих тестах, коли усі студенти проходять тестування одночасно та мають лише одну спробу. Або у тих випадках, коли у наступній спробі будуть надані інші запитання.

Остаточно, після завершення тесту, студент отримає інформацію про результати тесту у наступному вигляді. У даному варіанті налаштувань дозволяється наступна спроба. Зверніть увагу, інколи наступна спроба може бути дозволена вам через деякий час (вам слід надати час на додаткову підготовку до проходження тесту).

Отриманий вами результат тестування буде додано у журнал оцінок та зараховано під час остаточного оцінювання знань, отриманих під час навчання.

Остання зміна: п'ятниця 20 квітня 2018 23:29