Особливості проходження тестування

Для оцінювання результатів засвоєння навчальних матеріалів у системі використовується тестування. Але слід розуміти, що студентам можуть бути запропоновані різні типи тестів, а також до кожного комплекту тестів можуть бути встановлені різні налаштування та способи оцінювання.

Перед початком тесту студенту слід уважно ознайомитися із його описом та завданням тесту. Зверніть увагу на те, що тести можуть мати обмеження на час проходження тестів (після початку тестування вмикається таймер часу, який залишається до завершення спроби). Крім того, може бути встановлено обмеження на кількість спроб (наприклад може бути тільки одна спроба). Також можуть бути встановлені обмеження на час початку тесту та його завершення.

Якщо буде дозволено декілька спроб, то викладач може встановити штрафні бали за кожну наступну спробу. У деяких випадках, можуть бути встановлені специфічні налаштування оцінювання. Наприклад, може виставлятися оцінка за останню спробу або за кращу, є також варіант коли виставляється середня оцінка за усіма спробами. Ці налаштування та встановлені особливості завжди системою повідомляються студенту перед початком проходження тестування. Також є різні налаштування тестових завдань, відповідей до них, які діють під час проходження тестів. Наприклад, може біти дозволена вільна навігація між питаннями - можна пропускати тимчасово питання на яке ви не знаєте відповідь. Інколи може вимагатися тільки послідовна відповідь на питання тестів. Питання тестів можуть подаватися у випадковому порядку. У навчальних цілях викладач може налаштувати показ правильної відповіді до тесту, у разі якщо студент надав не правильну відповідь, або можуть з'являтися підказки перед наступною спробою. Правильні відповіді можуть бути показані і тільки після завершення проходження тестів або взагалі не будут показані, а студент побачить тільки кількість правильних відповідей та набраних балів за проходження тесту.

Увага. Студентам наполегливо рекомендується перед початком навчання у системі та перед проходженням контрольних тестів, записатися на демо-курс та пройти тестування аби ознайомитися з інтерфейсом системи, прикладами тестів та їх типів та способами відправлення тестів на перевірку.

Остання зміна: п'ятниця 20 квітня 2018 22:57