Структура навчальних курсів

Для забезпечення та організації навчального процесу у системі можуть використовуватися наступні типові складові навчальних онлайн-курсів:

1) Текстова сторінка з навчальним матеріалом. На таких сторінках зазвичай викладачі розміщують наступні матеріали: питання для підготовки до іспиту, робочі та навчальні програми, списки літератури для вивчення, повідомлення та оголошення студентам щодо організації навчального процесу та інше...

2) Файл з навчальним матеріалом. Зазвичай це файли у форматі pdf з можливістю їх перегляду чи завантаження. У вигляді таких файлів можуть міститися конспекти лекцій, методичні матеріали, завдання до лабораторних робіт та інше.

3) Посилання на веб-ресурси. Це звичайне веб-посилання на сторонній ресурс, наприклад, на Вікіпедію чи на зовнішній файл для завантаження.

4) Тести - одна з найважливіша складова онлайн-курсів додається з метою онлайн оцінювання знань студентів. Оцінки за результатами тестування додаються у журнал оцінок курсу. Про проходження тестів читайте окрему інструкцію.

5) Завдання. Це досить зручний спосіб онлайн здачі лабораторних робіт чи інших завдань до курсу. Студент має можливість онлайн додати файл чи текст з виконаним завдань, а викладач має можливість онлайн оцінити виконання завдання: вказати у коментарях помилки, виставити онлайн оцінку, яка теж додається у журнал оцінок.

6) Журнал відвідування занять. Викладач може додати у курс журнал обліку відвідування занять. За відвідування студенту можуть нараховуватися бали. Якщо у курсі додано журнал відвідування та викладач за відвідування надає певну кількість балів, то на початку семестру студент отримує максимальну кількість балів за відвідування. За пропуски занять бали зменшуються. Бали за відвідування додаються у журнал оцінок за курс.

Остання зміна: п'ятниця 20 квітня 2018 20:44