Непередбачувані ситуації

За певних обставин можуть виникнути непередбачувані (аварійні непереборні) випадки, виникненню яких адміністрація системи не має можливості завадити. Тут будуть викладатися описи таких ситуацій та поради, як діяти у разі їх виникнення.


1) Під час проходження студентом тесту, лімітованого певним часом, відбувається, наприклад, перезавантаження комп'ютера або взагалі він виходить з ладу, вимикається струм у помешканні студента, розривається інтернет-зв'язок, онлайн-система раптово переходить у режим обслуговування або відбувається щось аналогічне. У більшості випадків, після усунення проблеми (ви перезавантажили комп'ютер, чи відновили інтернет-зв'язок) ви зможете продовжити виконання вашого тесту оскільки на вашому комп'ютері ви маєте справу тільки з формою через яку відбувається відправлення відповіді а усі обчислювальні процеси відбуваються на сервері системи. Але, у деяких випадках тест може виявитися закритим для подальшого проходження, а ваша спроба буде зарахована як така, що уже відбулась. Тут можливі дві ситуації - а) вам дозволена повторна спроба; б) ви мали тільки одну спробу. У першому випадку, ви можете повторно пройти тест і якщо передбачені штрафні санкції за попередні невдалі спроби, то вам слід звернутися до вашого викладача з поясненнями про те, що відбулось. У другому випадку вам одразу слід звертатися до викладача з поясненнями про аварійний випадок. Викладач вивчає проблему і приймає відповідне рішення. Наприклад, він може скасувати вашу спробу і дозволить повторне проходження тесту. Але слід розуміти, що система веде протокол подій, які відбуваються у системі і у разі невмотивованого звернення ви не тільки не отримаєте дозволу на повторне проходження тесту, але й отримаєте штрафні бали за невдалу спробу шахрайства, якщо викладач його виявить. У деяких випадках до розслідування обставин аварійного випадку може долучитися адміністратор системи (за зверненням викладача).

2) У системі передбачена можливість надсилання студентам автоматичних повідомлень студентам та викладачам на їх електронну адресу, вказану під час реєстрації, інформаційних повідомлень про події у системі, наприклад, про виставлення оцінки викладачем за деякі типи завдань, появу нового повідомлення у системі, службові повідомлення та інше. Але, за певних обставин, такі повідомлення можуть не дійти до адресата. Це може відбуватися через проблеми у вашій поштовій скриньці, перевантаження системи, наприклад під час одночасної здачі студентами завдань, у разі зміни вами налаштувань у вашому персональному кабінеті користувача системи та у інших випадках. Зверніть увагу на те, що сервіс повідомлень на email є додатковим приємним "бонусом" упровадженим для зручності студентів та викладачів але ми не можемо гарантувати адекватну роботу ваших email-скриньок і тому, наполегливо рекомендуємо студентам час від часу зазирати у свій кабінет користувача аби пересвідчитися у тому, що вам не надходили якісь важливі повідомлення.

3) Система онлайн-навчання налаштована на можливість використання різних пристроїв - ноутбуків, планшетів, смартфонів. Тим не менше, ми не можемо гарантувати студентам адекватну роботу ваших браузерів на цих пристроях. Непередбачувані випадки можуть виникати під час проходження вами контрольного тестування, якщо викладач використав специфічні типи тестів, наприклад, з візуальним перетягуванням маркерів на поля правильних відповідей або щось інше. Тому, адміністрація системи наполегливо рекомендує студентам, перед початком проходження важливого тестування з вашого нового чи специфічного пристрою, записатися на демонстраційний курс і там пройти усі демонстраційні тести аби пересвідчитися у тому, що ваш пристрій дозволить вам переглянути завдання і надати відповідь для усіх типів тестів і завдань які можуть використовуватися викладачами у системі. Це важливе застереження і адміністрація системи не буде розглядати скарги студентів на те, що ваш пристрій не дозволив вам отримати гарну оцінку.

Остання зміна: п'ятниця 20 квітня 2018 19:21