Типові сценарії дій викладача у системі

Реєстрація у системі

  1. Ознайомтесь зі структурою та інтерфейсом сайту.
  2. Ознайомтесь із розділом "Загальна інформація користувачам".
  3. Зареєструйтесь у системі, як аутентифікований користувач:
    • заповніть форму реєстрації (вкажіть ім'я входу, логін, пароль, Email);
    • на вказаний Email отримайте лист системи та виконайте вказані у ньому інструкції; (1)
  4. Зайдіть у систему, користуючись логіном (ім'я входу) та паролем;
  5. Зайдіть у персональний кабінет користувача та виконайте налаштування:
    • додайте ваше персональне фото (аватар)
    • заповніть додаткові дані про користувача
    • виконайте налаштування уподобань

(1) - Якщо ви не отримали листа з інструкцією про підтвердження реєстрації, то: 1) перевірте правильність вказаного Email; 2) спробуйте знайти листа у спамі; 3) перевірте, чи не використовували ви специфічні поштові адреси, розташовані у поштових системах mail.ru, yandex.ru чи тимчасову Email-скриньку та інше. Якщо ж листа таки немає, відправте Email адміністратору системи з того Email, який ви вказали під час реєстрації, вказавши ваші дані: ім'я, прізвище та проблему що виникла та очікуйте на відповідь.

Створення власного курсу в системі

  1. Зайдіть у систему під вашим іменем входу.
  2. Запишіться на демонстраційний курс та ознайомтесь з можливостями системи.
  3. Запишіться на курс "Довідкова інформація викладачам" та ознайомтесь з матеріалами курсу.
  4. У структурі курсів (дивись головну сторінку сайту), знайдіть вашу кафедру та потрібний розділ для вашого курсу і подайте "Запит на створення нового курсу".
  5. Пройдіть ідентифікацію викладача. Можливі варіанти: персональна зустріч з адміністратором системи, якщо ви створюєте курс уперше; інші варіанти, які можуть бути вказані у листі від адміністрації. Наразі система ідентифікації викладачів працює у тестовому режимі, у подальшому будуть надані додаткові інструкції щодо масової ідентифікації викладачів.
  6. Ознайомтесь з типовим наповненням та вимогами до складу і структури електронного курсу або тесту (розробляється..)
  7. Після отримання статусу викладача для вказаного у запиті курсу (отримаєте повідомлення на E-mail), наповніть курс навчальними матеріалами та (або) тестами. Користуйтесь інструкціями про те, "як створити власний курс".
  8. Створіть групи для студентів, які будуть записуватися на ваш навчальний курс чи курс для тестування.
  9. Налаштуйте вибраний спосіб реєстрації студентів на курс: "самореєстрація" або (та) "ручне зарахування".  Зазначені методи придатні для індивідуального зарахування викладачем студентів на курс. Інші методи будуть запроваджені пізніше (слідкуйте за змінами).
  10. Перевірте перед відкриттям студентам доступу до курсу, чи відкриті (або приховані) певні тести чи навчальні матеріали.
  11. Відкрийте студентам доступ до курсу для початку реєстрації - увімкніть опцію "Показати студентам" у параметрах курсу та вкажіть дату початку курсу.
  12. Повідомте студентам адресу системи - krnu.org, назву кафедри та назву вашого курсу.
  13. Повідомте студентам про необхідність зареєструватися на сайті. Надайте початкові інструкції про реєстрацію. Зробіть наголос на те, що під час реєстрації слід вказувати своє ім'я та прізвище кирилицею, а логін бажано латиницею.
  14. Повідомте студентам про початок реєстрації (записування) на ваш курс: студентам необхідно повідомити "кодове слово" курсу та "кодове слово" групи.
  15. Прослідкуйте чи усі студенти записались на ваш курс та відкоригуйте їх розподілення за створеними вами групам. Перевірте правильність записаних імен і прізвищ студентів, наявність фото персональних фото студентів (аватар), їх відповідність вашим спискам груп.
  16. У разі виникнення проблем з реєстрацією надайте студентам консультацію або виконайте ручне зарахування. Якщо виникли проблеми, які ви не можете розв'язати як викладач курсу - зверніться за допомогою до адміністраторів системи.
  17. Знайдіть спосіб ідентифікації студентів, наприклад, запропонуйте студентам під час заняття у вашій присутності зайти у свій кабінет у системі та перегляньте чи усі це зробили.
  18. Після завершення реєстрації усіх студентів на курс, змініть налаштування реєстрації - обмежте подальшу реєстрацію нових учасників курсу.
  19. У разі потреби запропонуйте вашим асистентам зареєструватися у системі та записатися на ваш кур. Після цього змініть статус асистентів із статусу "Студент" за замовчуванням на статус - "Асистент". Можна також самостійно після реєстрація асистента у системі, знайти його у списку користувачів системи та зарахувати через ручне зарахування на курс у статусі "Асистент".
  20. Керуйте навчальним процесом - вмикайте доступ до потрібних навчальних матеріалів, тестів, слідкуйте за результатами тестування, надавайте онлайн-консультації студентам та інше.
  21. Слідкуйте за оцінками у "Журналі оцінок", складайте необхідні звіти (експорт оцінок) у разі потреби.
  22. Після завершення навчального курсу за необхідності відрахуйте студентів з курсу чи закрийте курс для подальшого доступу.
Остання зміна: субота 20 січня 2018 23:30