Типові запитання та відповіді на них

Питання. Як отримати підказку чи допомогу про той чи інший елемент сайту?

Відповідь. Якщо біля якого елементу Ви бачите символ підказки чи допомоги Допомогти,  то натиснувши на нього Ви отримаєте вичерпну інформацію, яка стосується того чи іншого елемента сайту.

Питання. Якщо я забув свій пароль для входу на сайт, то чи може адміністратор мені його повідомити?

Відповідь. Ні. Ні розробники сайту, ні адміністратори не знають вашого пароля оскільки він у момент створення кодується за спеціальним алгоритмом і записується у закриту базу. Якщо ви втратили чи забули ваш пароль, то спробуйте скористатися автоматичною системою нагадування паролю. Якщо це не вдасться, то з допомогою адміністрації системи можливо змінити пароль на новий. Але зауважте, що така процедура потребує додаткових витрат часу та ідентифікації студента. Більш детальні інструкції будуть викладені на сайті окремою інструкцією.

Питання. Що означають різні значки біля курсів?

Відповідь. Ці піктограми означають режим доступу до курса. Якщо піднести курсор до значка, то побачите відповідну підказку: наприклад, піктограма: Доступ для гостя - доступ для гостя; Самореєстрація - можливість самостійної реєстрації (без коду); Самореєстрація - можливість самостійної реєстрації, але потрібно знати код, який вам повідомить викладач. Якщо ж відсутня будь-яка піктограма, то це означає, що або викладач самостійно зараховує студентів на курс чи на тест, або ж курс чи тест ще не відкрито для реєстрації.

Питання. Як почистити кеш (куки) браузера Chrome?

Відповідь. У деяких випадках, для прискорення завантаження сайту використовуються можливості вашого браузера зберігати картинки, скрипти на стороні клієнта. Тому, інколи зміни на сайті можуть відтворюватися у вашому браузері із запізненням. Якщо у вас виникає відчуття що сайт не оновлюється, то почистіть у браузері куки. Це можно зробити скориставшись посиланням chrome://settings/clearBrowserData. Вставте його у пошуковий рядок вашого браузера і натисніть Enter.

Питання. Чи можна доручити набирати та створювати тести у системы студентам?

Відповідь. Ні, не можна. Втрачається сенс створення тестів - студенти матимуть відповіді до тестів.

Питання. Мій курс викладається студентам з іншої кафедри. На якій кафедрі я маю створювати свій курс?

Відповідь. Викладач усі курси створює для кафедри, на якій він працює. Якщо на іншій кафедрі ви є сумісником і у вас на цій кафедрі є курс, то тільки у цьому випадку ви створюєте курс для цієї кафедри окремо.

Питання. Я додаю формули у відповіді до тестів. Як це робити правильно?

Відповідь. Коли в тестах (у відповідях) ви використовуєте LaTeX формули, то є сенс формулу (символ) у відповіді не додавати у окремий рядок (обмеження двома знаками долара) а робити вбудованими у рядок. Ось приклад: \(μ_0\) а не так $$μ_0$$. Тести виглядатимуть більш охайно.

Остання зміна: п'ятниця 28 вересня 2018 10:37