Навчальна дисципліна є нормативною для студентів спеціальності 011 «Освітні педагогічні науки» 5 курсу 9 семестр для денного та заочного відділення.

Метою вивчення дисципліни є: засвоєння студентами цілісної системи теоретичних знань про сучасні освітні технологічні процеси у вищій школі. Формування основ теоретико-методологічної педагогічної культури щодо сучасних процесів технологізації в освіті. Становлення гуманного світосприйняття, формування педагогічних знань, умінь та навичок, які необхідні як для професійної викладацької діяльності, так і для підвищення рівня комунікативної компетентності.

Основними завданнями, що мають бути вирішені у процесі викладання дисципліни, є:

-         формування вміння розв’язувати дидактичні проблеми освітнього процесу за допомогою сучасних інноваційних технологій, аналізувати і прогнозувати ефективність технологій навчання, що застосовуються; почуття відповідальності за їх результати;

-          розвиток потреби творчості, педагогічної культури і нового стилю педагогічного мислення;

-          актуалізація навчальної мотивації, запровадження системи вільного пошуку власних технологій;

-         Стимулювання до самопізнання з метою виявлення педагогічних якостей, що потребують удосконалення і розвитку;

-         творчий розвиток особистості магістранта, індивідуалізація процесу навчання у закладі вищої освіти;

-         розвиток інтелектуального потенціалу магістранта, зорієнтованого на креативний рівень опанування матеріалом, спроможного до постійної самоосвіти та самовдосконалення.

-         розв’язання конкретних задач навчання і виховання (використання сучасних технологій, вибір адекватних методів, форм організації навчальної діяльності та засобів навчання);

-         засвоєння педагогічних форм освітньої взаємодії зі студентами, творче застосування знань і способів діяльності, засвоєних під час вивчення дисципліни;

-          виховання у студентів особистісних якостей потенційного педагога, відповідального ставлення до виконання ролі викладача закладу вищої освіти, прагнення до самовдосконалення і самовиховання.

За результатами опанування навчальної дисципліни «Сучасні освітні технології» випускники магістратури набувають інтегральну, загальні та фахові компетентності.